De reden van deze lelijke balk is dat wij verplicht zijn je te vragen om toestemming voor het gebruik van Cookies.
De overheid schijnt het een goed idee te vinden om het surfplezier van de Nederlander te vergallen.
Onze excuses voor het feit dat we je op deze lompe manier van je kostbare tijd beroven.

Je hebt hier 3 opties,
Je kunt deze balk negeren en gewoon doorgaan op onze website. De balk blijft staan en we plaatsen geen Third Party Cookies.
Je kunt ervoor kiezen de cookies te weigeren en we plaatsen geen Third Party Cookies, onze website blijft gewoon werken en laat alternatieve advertenties zien.
Je kunt ervoor kiezen alle cookies te accepteren en we laten gerichte ads van Google zien.

Als je geen keuze maakt of toestemming weigert plaatsen wij geen Third Party Cookies. Wij plaatsen dan wel First Party Cookies.
In ons Cookie Beleid vind je alle details over de op onze website gebruikte cookies.

 

  muts links R E C E P T E N muts rechts
geen cookies
Menuzeskant
Willekeurig Receptzeskant
Google Adszeskant
geen cookies
Taalzeskant
Nederlands Romaneste
Tag Cloudzeskant
zeskantzeskant Aardbeienjam
Omschrijving:
Aardbeienjam
space
Google Ads
geen cookies

space
Ingrediënten:

Strawberry 1,2 kg
500 g suiker
60 ml sinaasappellikeur (Cointreau)
2 eetlepels citroensap
1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel zout

2 potjes van 370 ml

space
Bereiding:

Bestrooi aardbeien met 30 ml Cointreau en citroensap. Strooi er suiker op de top en laat gedurende 12 uur bij temp. kamer.
Plaats twee tot drie schotels in de vriezer.Was de potten,droog ze en zet ze in de oven op 200 gr voor 20 min.Zet aardbeien met alles op vuur voor 30 min,en als de siroop minder wordt zet de vuur laag en laat koken nog 20 min.Tijdens het koken verzamel de schuim.Voor 1,2 kg aardbeien de kook tijd is 50 min.Maak de schotel test en als het nog niet klaar is geef de vuur iets hoog en kook nog 5 min.Als het klaar is voeg de vers gemalen peper en resterende Cointreau.Kook nog 2 minuten op hoog vuur.Zet de jam heet in de hete potten,doe deksels erop,draai goed dicht en zet ze onderste boven voor 10 min.Rol een dekken rond om en laat afkoelen een nacht.Bewaar op een koele plaats.

space
 Categorie:  Jam Meer in deze categorie 
space
 Bereidingstijd:  1 dag of meer Meer van deze bereidingstijd 
space
 Moeilijkheidsgraad:  Expert Meer van deze moeilijkheidsgraad 
 
© 2012 - 2024 MiSeN | Stats by ikkebent.nl | Cookie Beleid